Graševina, najprodavanija vinska sorta u Hrvatskoj već nekoliko godina osvaja prestižne svjetske nagrade i priznanja i time potvrđuje svoju kvalitetu i potencijal. Među proizvođačima graševine najzastupljeniji su podrumi i vinarije istočne i središnje Hrvatske koji u svom asortimanu imaju različite vrste pakiranja i tipova graševine kako bi se na najbolji mogući način predstavili potrošačima.
Jedan od najznačajnijih podruma graševine su i Vina Belje, čijih je 80% vinograda upravo pod graševinom zbog čega je ova sorta i najzastupljenija u asortimanu. Vina Belje sa svojim su graševinama do sada osvojila nekoliko zlatnih medalja na Mundus Vini i Decanter ocjenjivanju, a graševina Goldberg je graševina s najviše nagrada u Hrvatskoj.
Za mladu graševinu berbe 2016. Vina Belje su otišla i korak dalje i u best buy butelji kvalitetne graševine donose vino sa srebrnom medaljom Decantera. Riječ je o vinu u kvalitetnoj butelji, tzv. srebrnoj liniji beljskih vina koja je dostupna na tržištu po odličnoj cijeni.
Kako je istaknula Suzana Zovko, glavna enologinja Vina Belje „Dugo godina smo posvećeni upravo graševini zbog čega naše linije vrhunske i Goldberg graševine najbolje predstavljaju kvalitetu i potencijale naših vinograda, a posebno smo ponosni što se ove godine kvalitetna graševina Belja našla na listi vina koja je visoko ocjenjena na Decanteru. Ova nagrada je potvrda našim potrošačima da u baznoj liniji Vina Belje mogu pronaći svjetsku kvalitetu.“
Ovu graševinu najbolje je sljubiti s laganim ljetnim jelima od bijelog mesa, tjesteninama i rižotom, a tradicionalno se sljubljuje i s domaćim suhomesnatim specijalitetima iz Slavonije i Baranje.