U okviru festivala vina i delicija WineOS koji se 13. i 14. siječnja 2023. održava u Dvorani Gradski vrt u Osijeku organizirana je vinska radionica pod nazivom Belje – vremeplov u vinsku prošlost. Željko Garmaz, poznati publicist i autor Vinskih priča zajedno s glavnim enologom Vina Belje Marijanom Kneževićem, proveo je sudionike radionice kroz šest arhivskih graševina Belja. Vinski vremeplov je započeo s premium graševinom berbe 2006., koja je osvojila brojne međunarodne nagrade i priznanja i jedno je od najnagrađivanijih vina iz podruma Belje. Uslijedile su graševina Goldberg 2006., te odabrane graševine iz 1989., 1981., 1971. i 1965. godine s kojima je Belje pokazalo svo bogatstvo svoje arhive. Radionica je izazvala veliki interes među poznavateljima i ljubiteljima vina jer je riječ o vertikalnom kušanju graševine na kojem su se ove odabrane berbe pojavile po prvi puta.
Damir Leko, predsjednik uprave Belja, na radionici je istaknuo „Tradicija proizvodnje u Belju je duža od tri stoljeća, a naš stari podrum u Kneževim Vinogradima se prvi put spominje davne 1526. godine. Sa svojim površinama vinograda i kapacitetom podruma Vina Belje su jedna od najznačajnijih vinarija u Hrvatskoj. Posebno bih istaknuo našu sljedivost proizvodnje i apsolutnu posvećenost kvaliteti jer u proizvodnji vina koristimo isključivo vlastito grožđe koje dobivamo s 564 hektara rodnih vinograda. U našim vinogradima dominira graševina koja zauzima 85% nasada pa nam je izuzetno važno tržištu predstaviti bogatstvo graševine i njene potencijale, kako kod mladih vina, tako i odležanih arhivskih graševina koje su predstavljene na ovoj jedinstvenoj radionici.“