Među prvim asocijacijama na Slavoniju i Baranju svakako je domaća hrana, proizvedena od domaćih sirovina. Poštujući dugogodišnju tradiciju proizvodnje mesa i vrhunsku kvalitetu proizvoda od mesa u Belju se proizvode autentični, domaći proizvodi tipični za Baranju i Slavoniju, nazvani Delicije s okusom tradicije. Nova delicija iz Belja koja će se naći na policama trgovina ovoga ljeta je Kulenova seka, domaća trajna kobasica koja se zbog imena često povezuje s kulenom.
Puno je sličnosti koje odlikuju Kulenovu seku i Baranjski kulen, a najvažnija poveznica je ručna proizvodnja od najboljih dijelova svinjskog mesa i birane crvene mljevene paprike koja daje poseban okus i laganu pikantnost ovim delicijama. Kulenova seka je karakteristična i po svom obliku pa je za razliku od kulena duža i uža s pravilnim užim promjerom. Kulenova seka se dimi na prirodnom dimu i zrije u kontroliranim uvjetima, nakon čega postiže težinu od otprilike 600 grama te se pakira u vrećicu koja čuva njenu svježinu i okus.
Kao jedna od najvećih poljoprivrednih kompanija u regiji Belje je i najveći proizvođač Baranjskog kulena koji je dio zaokruženog procesa proizvodnje koji započinje poljoprivrednom proizvodnjom na vlastitim oranicama i farmama Belja. Jedinstveni ovalni oblik Baranjskom kulenu daje prirodni ovitak, a pun i bogat pikantni okus dolazi od zrelog mesa, najfinije crvene paprike i papra.
Osim brojnih nagrada za kvalitetu Baranjski kulen je ponosni nositelj zaštićene oznake zemljopisnog podrijetla za područje cijele Europske unije koja jamči njegovu visoku kvalitetu, tradicionalnu recepturu i tradicionalnu proizvodnju.
Kulenovu seku potražite u rashladnim škrinjama omiljene trgovine.