Koje vino paše uz laganiji ručak, koje pijemo nakon obroka, a koje predvečer uz sir i grickalice? Koju čašu za koje vino odabrati? Kako prepoznati voćnu aromu u vinu, a kako razlikovati redovnu berbu od one kasne? Pitanja su to koja si je svatko od nas postavio barem jednom prilikom odabira i kupnje vina.
Kako bi približili kulturu ispijanja vina široj javnosti i ponudili odgovore na ova, ali i mnoga druga pitanja vezana uz vino, Vina Belje pokreću besplatnu vinsku školu u tri hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Osijeku. Zamišljena kao odskočna daska za sve koji žele zaroniti u predivan svijet enologije i vinarstva, ova besplatna škola otvorena je svim zainteresiranima koji se prvi prijave putem internet stranice www.vinabelje.hr.
“Hrvatska je zaista prava vinska oaza, s raširenom vinskom kulturom, a mi kao jedan od najvećih proizvođača vina, tu priču živimo svakog dana, i želimo je prenijeti našim sugrađanima. Stoga smo pokrenuli besplatne vinske radionice namijenjene svima koji žele uživati uz pravu čašu vina u pravom trenutku.“, naglasila je Ljiljana Vajda-Mlinaček, izvršna direktorica Sektora marketinga i turizma.
Prve vinske radionice održati će se u četvrtak, 19. svibnja u Zagrebu i Osijeku, te 20. svibnja u Splitu. Gosti predavači vinske škole koji će svojim znanjem i iskustvom sigurno zainteresirati sve posjetitelje su renominirani enolozi, sommelieri, vinski novinari i stručnjaci. Broj mjesta za sudjelovanje je ograničen, stoga – prijavite se već danas putem web stranice www.vinabelje.hr.