Beljska tvornica stočne hrane u Ivanić Gradu, dobila je tri nova certifikata kvalitete. Riječ je o KAT certifikatu, izdanom od certifikacijskog tijela SGS Germany GmbH, HALAL certifikatu koji izdaje islamska zajednica u RH, Centar za certificiranje Halal kvalitete iz Zagreba i GMO free certifikatu izdanom od certifikacijskog tijela Bureau Veritas d.o.o. Važno je istaknuti kako je među hrvatskim proizvođačima ovo je prvi i jedini KAT certifikat koji omogućuje plasman stočne hrane na zahtjevna tržišta EU.
Svi navedeni certifikati su bazirani na postupcima i mjerama koji su sukladni sa međunarodno priznatim normama upravljanja kvalitetom ISO i HACCP, koje je Belje već ranije implementiralo u svoj cjelokupni sustav.
Tvornica stočne hrane Belje u Ivanić Gradu, specijalizirana je za proizvodnju krmnih smjesa za sve vrste i dobne kategorije peradi. Proizvodna linija, čiji je kapacitet 15 tona na sat, omogućava proizvodnju i transport hrane u rinfuzi (za velike kupce) i pakiranjima u natron vreće od 10 i 25 kg, koje su namijenjene za ishranu peradi na malim poljoprivrednim gospodarstvima.
Kako je istaknuo Tihomir Orešković, direktor Tvornica stočne hrane Belje: „Naša najveća prednost su krmiva koja se proizvode na vlastitim beljskim oranicama, a mi ih koristimo u proizvodnji hrane, koju maksimalno prilagođavamo potrebama i zahtjevima svakog kupca. Novi certifikati su dokaz našeg stalnog ulaganja u razvoj i unapređenje kvalitete gotovih proizvoda, koji nam omogućavaju veću konkurentnost i širenje izvoza hrane za životinje, na tržišta Mađarske, Slovenije, Austrije te tržišta na kojima se traži Halal certifikat“.
Tvornice stočne hrane najveći su izvoznici u sustavu Belja. U prvih 11 mjeseci ove godine izvezeno je 20% ukupne proizvodnje i to uglavnom na tržišta Bosne i Hercegovine, Mađarske i Slovenije na kojima se širi mreža kupaca. Vrhunski proizvodni rezultati na farmama Belja na kojima se koristi vlastita stočna hrana odlična su referenca za sve potencijalne kupce, a uz to Tvornice stočne hrane Belje osiguravaju stručni nutricionistički tim koji prehranu životinja prilagođava njihovim trenutnim potrebama.